Skip to main content

Grand Vlog

Până acum, am ținut mai mult pentru noi dragostea pentru filme, aşa că, prin acest vlog, ne propunem să-i molipsim pe toți cei care vor vrea să ne urmărească. Şi ne propunem să facem acest lucru film cu film, prin recenzii oneste, cu umor şi cu recomandări pertinente de film şi spectacol, de văzut aici la noi, în cinema.

Ramona Popescu, Vloger

Ramona Popescu

Sunt un pic timidă, sper că experiența Grand Vlog va reduce asta (așa cum am citit eu undeva că Alexis Bledel a luat lecții de actorie pentru a scăpa de timiditate. Bine, ea avea cu vreo 20 de ani mai puțin, dar, mă rog J).

Sunt o optimistă convinsă. Văd întotdeauna partea plină a paharului, gogoașa, și nu gaura acesteia, și, dacă tot a luat foc casa, măcar să ne încălzim.

Afiseaza mai mult

Sunt mii de lucruri care mă încântă – culorile, vata de zahăr, sandalele, viața la cort, animalele pufoase, brățările, pastele, floarea soarelui și lavanda, fulgii de zăpadă, motivele tradiționale, cafeaua cu scorțișoară, beculețele, oamenii veseli și fericiți, muzica, prietenii mei, ginger beer-ul, anime-urile, vanilia, Björk, fantasy-urile, soarele, spaniola, să pot să ajut, amandinele, rochiile, nisipul, discuțiile aiurite și aberante, Van Gogh, sclipiciul, cărțile lui Murakami, călătoriile în care te miști continuu (în care în fiecare zi ești într-un loc nou, salutând lumea din mers, fără să îți pară rău de locul pe care l-ai părăsit, căci altul nou așteaptă să fie descoperit), filmele care mă fac să plâng, care mă fac să râd și un pic cele care mă sperie, care mă fac să îmi pun întrebări, care se simt „ca o piatră în pantof”, după cum spunea dl. Von Trier. Ok, bine, filmele în general.

Filmele sunt magice. La fel ca în cazul cărților, filmele au puterea de a te purta în călătorii, te duc să întâlnești personaje (care de multe ori îmi rămân aproape, ca niște prieteni) și situații pe care nu le experimentezi în viața reală. Filmele deschid orizonturi, te învață și îți dezvăluie lucrurile bune (sau rele) de care suntem capabili, sunt ca niște extensii ale vieții. Prin prisma fiecărui personaj trăiești o nouă aventură - ești alături de hobbit când trebuie să arunce inelul de pe munte sau îți ții respirația când Korben Dallas aprinde singurul băț de chibrit rămas; simți pe piele drama lui Christian când ne spune că the woman I loved is…dead; plângi cu sughițuri chiar dacă Viața este frumoasă, ești curios unde va mai călători piticul lui Amelie, râzi cu lacrimi până la aterizare sau vrei să îl oprești chiar tu pe Dr. Mierzwiak din a o șterge pe Clementine. Filmele vin însoțite de o avalanșă de emoții.

Martin Scorsese are o declarație foarte mișto despre filme: “Movies touch our hearts and awaken our vision, and change the way we see things. They take us to other places, they open doors and minds. Movies are the memories of our lifetime; we need to keep them alive.”

Filmele preferate - Oh, sunt atât de multe. O să zic doar 10; nu neapărat în ordinea asta: The Secret Life of Walter Mitty, Eternal Sunshine of The Spotless Mind, Big fish, Finding Neverland, Kill Bill, Arizona Dreams, Lord of the Rings, Spirited Away, Snatch, Inglourious Basterds, Matrix, Mad Max: Fury Road, Cold Mountain.

Cristina Calin, Vloger

Cristina Călin

Nu sunt multe de spus despre mine, sunt un om destul de simplu, cu pasiuni comune, cu familie și prieteni, cu bune și rele și, poate, cu o firească linearitate a cotidianului.

Mă regăsesc în multe lucruri, oameni sau momente, dar, dintre toate rolurile ce mi-au fost atribuite sau de mine însușite, dacă ar trebui să aleg, întotdeauna voi fi mama lui Mihnea.

Afiseaza mai mult

Îmi place să citesc mult (mereu mă pierd în câte o carte, câteodată uit să și cobor din metrou). ÎI iubesc pe Garcia Marquez, care mi-a deschis ochii spre magicul stradal, și pe Eco, care nu m-a lăsat să abandonez, când am fost tentată.

Îmi place să ascult muzică în căști, mai ales când simt nevoia de a mă retrage departe de lumea înconjurătoare. Playlist-ul meu este așa de old și cumva rutinat (adică Steven, Pink Floyd, Metallica, Bono, Chopin, Damien Rice, Goran și, mai nou, Katey Sagal mă însoțesc în acțiunile zilnice).

Mai înot, călătoresc și urc pe munte. Dar cel mai mult și mai mult pe lumea asta îmi place să inventez povești cu propria-mi creatură.

Eu cred că, în fiecare zi, există două momente perfecte, pe care încerc să le recreez mereu - prima gură de cafea, când gândurile se așează, și povestea de seară. Contează ce e între ele, de la lista de TO DO, job, responsabilități, glume, până la momentul când porcușorul roz pe nume Castravete ajunge pe lună.

Grand Vlog - Sezonul 2, Episodul 5

VEZI EPISOD

Grand Vlog - Sezonul 2, Episodul 4

VEZI EPISOD

Grand Vlog - Sezonul 2, Episodul 3

VEZI EPISOD

Grand Vlog - Sezonul 2, Episodul 2

VEZI EPISOD

Grand Vlog - Sezonul 2, Episodul 1

VEZI EPISOD

Grand Vlog - Episodul 20

VEZI EPISOD