Mergi la conţinutul principal

Teatru Panica La Opera

Teatru Panica La Opera

Gen:

AP12
120'
Spectacol jucat pe scena

Descriere

Categoria:Teatru

Actori: Anca Dumitra, Catalin Babliuc, Mirela Zeta, Leonid Doni, Gelu Nitu, Monica Davidescu, Mihai Muntenita, Ecaterina Ladin

Din cauza cererii mari de bilete, pentru acest spectacol nu se pot realiza rezervari de locuri.

 

De la producatorii si regizorul piesei de teatru “PRENUMELE”, Grand Cinema& More va prezinta spectacolul "PANICA LA OPERA”.

 

“PANICA LA OPERA” este adaptarea autohtona in viziunea artistica a regizorului Razvan Savescu a uneia dintre cele mai succes piese de teatru produsa de America anilor 80’: “LEND ME A TENOR” scrisa de Ken Ludwig.

 

Denumita de Washington Post “One of the best comedies of the 20th century”, piesa a fost produsa pentru prima data cu mare succes in West End si Broadway in anii 1986/1989, ca mai apoi sa fie repusa pe scena in 2010, tot pe Broadway, de atunci fiind tradusa in 16 limbi si jucata in 25 de teritorii ale lumii.

 

Actiunea piesei are loc intr-un apartament de hotel, in Cleveland Ohio, in anul 1934 si spune povestea unei seri memorabile in care Saunders, directorul Operei din Cleveland reuseste, dupa lungi negocieri, sa il convinga pe cel mai mare tenor al tuturor timpurilor, faimosul TITO MERELLI, denumit si IL STUPENDO, sa vina in Cleveland sa il interpreteze intr-o unica reprezentatie pe OTHELLO.

 

Ceea ce trebuia sa fie o seara extraordinara pentru spectatorii Operei din Cleveland cat si pentru cariera si reputatia lui Saunders, devine un cosmar in momentul in care starul Tito Merelli ajungand tarziu si obosit la hotel, in urma unor serii de incurcaturi absolut hilare ia o doza dubla de sedative si lesina. Pulsul sau este atat de slab incat Saunders si asistentul sau, Max, il cred mort si o iau razna complet.

 

Intr-o incercare disperata de a salva seara, Saunders il convinge pe Max, care de mult cocheta cu ideea de a urca pe scena, sa imbrace costumul lui Othello a lui Tito si sa pacaleasca audienta pretinzand ca este chiar marele tenor.

 

Max reuseste admirabil in farsa sa dar in timpul spectacolului Tito isi revine si imbraca costumul de rezerva a lui Othello, pregatit sa isi sustina recitalul.

 

Cu doi Othello alergand in costume si doua femei alergand dupa ei in lenjerie, fiecare dintre ele crezand ca este cu IL STUPENDO, confuzia este generala iar seara se incheie apoteotic intr-un festin de comedie si hohote de ras.

 

 

Nu rulează momentan în cinematograf.

Recomandări pentru tine

Caută un film sau un spectacol

Vei afla înaintea tuturor despre:

  • cele mai aşteptate avanpremiere
  • cele mai tari promoţii şi oferte
  • cele mai interesante evenimente

Pe ce adresă de mail vrei să primeşti ştirile?