Mergi la conţinutul principal

Ivan cel Groaznic

Ivan cel Groaznic

Gen:

AG
90'
Transmisiune in direct

Trailer: 

Descriere

Categoria:Balet

Actori: Dansatorii principali, soliștii și corpul de balet al Teatrului Bolshoi

Oferit de BOLSHOI Theatre

Când tânărul Ivan IV este încoronat, el trebuie să o aleagă pe una dintre cele 13 fiice ale Boierului pentru a-i deveni soție și țarină. El o alege pe Anastasia și cei doi se îndrăgostesc nebunește. Când Boierii complotează împotriva lui și îi otrăvesc soția mult iubită, Țarul Ivan se trezește înconjurat de dușmani. Bântuit de gânduri negre și fantome, el se scufundă încet în nebunie.

Bazându-se pe muzica compusă de Prokofiev pentru filmul lui Eisenstein din 1944, Ivan cel Groaznic este o operă în adevăratul stil Bolshoi. Fascinanta și puternica epopee a lui Yuri Grigorovich aduce în prim plan controversata domnie a lui Ivan cel Groaznic și zugrăvește evenimentele din Rusia secolului al 16-lea în scene de o frumusețe vizuală deosebită. Coregrafia plină de vigoare, putere și salturi sălbatice, include și o mare grație și fragilitate în rolurile feminine. Un amestec de dans puternic și clasic sensibil creează o epopee lirică, în culorile vii ale Rusiei medievale.

Redescoperit recent, Ivan cel Groaznic este una dintre producțiile principale din repertoriul companiei, o operă clasică a secolului 20 și o minunată experiență teatrală.

Muzica: Sergei Prokofiev
Libretul: Yuri Grigorovich
Coregrafia: Yuri Grigorovich

 

 

Nu rulează momentan în cinematograf.

Recomandări pentru tine

Caută un film sau un spectacol

Vei afla înaintea tuturor despre:

  • cele mai aşteptate avanpremiere
  • cele mai tari promoţii şi oferte
  • cele mai interesante evenimente

Pe ce adresă de mail vrei să primeşti ştirile?