Mergi la conţinutul principal

Croitorasul Cel Viteaz

Croitorasul Cel Viteaz

AG
60'
Spectacol jucat pe scena

Descriere

Categoria:Teatru pentru copii

Actori: Florin Mititelu, Ilona Hrestic, Jou Jou Dragan, Simina Constantin, Viorel Ionescu, Paul Ionescu

Creat de Fratii Grim

Figura principala din poveste este un croitor sarac, a carui patanie incepe cand ungea felia de paine cu magiun. Suparat pe mustele care nu-l lasa sa manance linistit, cu un prosop omoara dintr-o lovitura sapte muste. incantat de fapta lui, coase pe brau propozitia "sapte dintr-o lovitura". Aceasta incriptie ii va aduce o faima si o bogatie neasteptata. Se va intalni cu un urias, cu care se va lua la intrecere. Va iesi de fiecare data invingator. Apoi, se va angaja in armata regala, va avea o serie de peripetii, dar, in final, va ajunge sa se insoare cu fata imparatului .
Basmul face parte din colectia de povestiri culese de Fratii Grimm si de-a lungul timpului au aparut o multime de variante. Tehnica pacalitului uriasilor este cunoscuta de pe vremea mitologiei grecesti. Cum era firesc, basmul a cunoscut si o versiune de desen animat, apoi o varianta simfonica cu narrator, prin anii 50

FRATII GRIMM
Sunt considerati „patriarhii" poveştilor pentru copii. Jakob (n.1785) şi Wilhelm (n.1786) Grimm s-au nascut in familia unui jurist si au fost folcloristi, lingvisti, filologi, doctori in drept, cunoscuti in toata lumea pentru colectia de basme publicata in doua volume, care contine, printre multe altele, Alba ca zapada, Croitorasul cel viteaz, Cenusareasa, Scufita rosie si Hansel si Gretel (primul volum a aparut in 1812, iar al doilea volum in 1814). Povestile scrise de cei doi frati au incantat copilaria multor generatii, devenind pretexte cuceritoare pentru diverse ecranizari si dramatizari. Fratii Grimm si-au adus contributia la formarea limbii germane, in special prin Cartea cu cuvinte germane, pe care au scris-o impreuna si prin prima carte de fonetica/fonologie a limbii germane, Legea lui Grimm, scrisa doar de Jacob. Dictionarul Fratilor Grimm avea 33 de volume si cantarea 84 kg.

La tandarica, spectacolul pastreaza linia clasica a povestii, dar foloseste si mijloacele teatrului de animatie cu papusi de diferite marimi si tehnici de manuire. Noutatea vine din grafica si animatia digitala, special conceputa si gandita pentru acest spectacol si care se pliaza pe manuirea papusilor, pe accentele muzicale, pe elementele scenografice.

 

Adaptare după Frații Grimm

Script și regia artistică: Daniel Stanciu

Scenografia: Marian Sandu

Grafica 3D: Radu Constantinescu

Ilustrația muzicală: Vasile Manta

 

Persoanele cu dizabilitati beneficiază de două bilete gratuite pentru acest spectacol, în limita locurilor disponibile.

Program:

Pentru a-ţi rezerva biletul, selectează mai întâi ora dorită din lista de mai jos.

Recomandări pentru tine

Caută un film sau un spectacol

Vei afla înaintea tuturor despre:

  • cele mai aşteptate avanpremiere
  • cele mai tari promoţii şi oferte
  • cele mai interesante evenimente

Pe ce adresă de mail vrei să primeşti ştirile?