Mergi la conţinutul principal

Alba Ca Zapada

Alba Ca Zapada

AG
60'
Spectacol jucat pe scena

Descriere

Categoria:Teatru pentru copii

Actori: Ioana Chelaru Popovici, Petronela Purima, Graţiela Ene, Ioan Brancu, Mariana Zaharia, Cristian Mitescu, Alina Teianu, Adrian Lefter, Geo Dinescu, Marin Fagu, Viorel Ionescu

Este una dintre cele mai iubite poveşti pentru copii care a cunoscut multe variante în Europa, dar cea mai populară este cea a Fraţilor Grimm. Numai în versiunea germană apar piticii şi oglinda, în celelalte variante piticii sunt nişte hoţi, iar oglinda este înlocuită cu luna sau soarele. Într-o versiune din Albania personajul principal locuieşte cu 40 de dragoni, iar somnul este cauzat de un inel şi nu de un măr. Cercetătorii au stabilit că povestea originală provine din Asia. Celebrul scriitor rus Aleksandr Puşkin a folosit motivul Albei ca zăpăda în Povestea "Prinţesei moarte şi cei şapte cavaleri".

Cea mai cunoscută versiune este cea ecranizată de Walt Disney în 1937, dar a existat şi una pe vremea filmului mut, în 1916. Evident că există şi versiuni horror sau alte versiuni de desene animate, jocuri video, musicaluri, o trupă germană de rock a făcut chiar şi un clip care foloseşte elemente din filmul lui Disney.

CINE ESTE ALBĂ CA ZĂPADA?
O fată de împărat care prin frumuseţea, cuminţenia şi drăgălăşenia ei a stârnit invidia mamei ei vitrege care avea puteri magice. Aceasta avea o oglindă fermecată pe care o întreba mereu cine-i mai frumoasa în ţară. Răspunsul era invariabil acelaşi: Albă ca zăpada. Lucrul acesta a stârnit invidia împărătesei. Hotărăşte să scape de ea prin tot felul de şiretlicuri. Ordonă unui vânător s-o ducă pe Albă ca zăpăda în pădure şi s-o omoare şi să-i aducă ca dovadă ficatul fetei. Acestuia însă i se face milă şi îi cruţă viaţa. Albă ca zăpada îşi găseşte adăpost în căsuţa unor pitici de care va avea grijă. Împărăteasa se hotărăşte într-un final să se ducă la casuţă deghizată într-o babă şi îi oferă un măr otrăvit. Fata cade într-un somn adînc din care va fi trezită de sărutul unui prinţ ce se afla în trecere prin pădure.

ALBĂ CA ZĂPADA LA ŢĂNDĂRICĂ
Spectacolul Teatrului ŢĂNDĂRICĂ păstrază firul poveştii clasice, dar ingeniozitatea regizorului şi fantezia scenografică, folosirea tehnicii de black light, a păpuşilor de mari dimensiuni, compuse şi a actorilor la vedere dau un farmec aparte şi creează o atmosferă plină de ritm în care binele învinge întotdeuna răul.

FRAŢII GRIMM
Sunt consideraţi „patriarhii" poveştilor pentru copii. Jakob (n.1785) şi Wilhelm (n.1786) Grimm s-au născut în familia unui jurist. Rămaşi orfani de tată de tineri, ei s-au apucat să lucreze în diverse domenii pentru a strânge bani ca să publice basmele şi poveştile pe care le culegeau şi le adaptau.">

 

Persoanele cu dizabilitati beneficiază de două bilete gratuite pentru acest spectacol, în limita locurilor disponibile

 

Piesele de teatru sustinute de Teatrul de Animatie Tandarica sunt recomandate copiilor cu varsta mai mare de 3 ani.

Program:

Pentru a-ţi rezerva biletul, selectează mai întâi ora dorită din lista de mai jos.

Recomandări pentru tine

Caută un film sau un spectacol

Vei afla înaintea tuturor despre:

  • cele mai aşteptate avanpremiere
  • cele mai tari promoţii şi oferte
  • cele mai interesante evenimente

Pe ce adresă de mail vrei să primeşti ştirile?